Solkusten – internationell destination för att arbeta och bo

av | jun 9, 2022

Trots ekonomisk kris, krig i Europa, inflation och problem med att få fram byggvaror upplever Solkusten och Málagaprovinsen gyllene dagar. Det säger experter inom fastighetsbranschen och byggherrar.
Málagaprovinsen har blivit en internationell destination för att bo och arbeta. Det var deltagarna överens om i samband med konferensen ”Málaga, un lugar para vivir e invertir”, Málaga, en plats att leva och investera i som arrangerades av Diario SUR i veckan i samarbete med Stoneweg, Sierra Blanca States, Urbania ocvh Savills.

Det finns en ny kundprofil över vilka köparna är. Det är yngre investerare med kopplingar till utländska internationella företag som flyttar till Málagakusten för att leva, arbeta och bo.

Det är inte bara en plats för semester.

Här finns alla ingredienser för ett bra liv, inte bara tack vare solen och stranden, utan också livskvalitet, kultur, gastronomi och infrastruktur som höghastighetståget AVE till Madrid och den internationella flygplatsen.

Málaga har kommit långt i utvecklingen tack vare samarbetet med den privata sektorn.

Det stora målet framöver är att få arrangera Expo 27.

De mörka molnen på himlen är den långsamma byråkratin, brist på bostäder och infrastrukturen som måste höjas några nivåer. Brist på bostäder gör att priserna ligger högt.