Spaniens exkung Juan Carlos planerar besöka Spanien

av | maj 16, 2022

Efter att ha tillbringat snart två år i Förenade Arabemiraten och Abu Dhabi planerar Spaniens exkung Juan Carlos I att göra en blixtvisit i Spanien. Om det inte finns några olägenheter som avskräcker tänker Juan Carlos delta vid regattan Sanxenxo i Galicien i maj månad. Det berättade Carlos Herrera och Fernando Ónega på radiokanalen COPE på måndagen.
Don Juan Carlos planerar att återvända ”inom kort” som skulle bli det första besöket i Spanien sedan augusti 2020. Han planerar även att besöka La Zarzuela där den nuvarande kungen Felipe VI är bosatt. Dock tänker inte Juan Carlos sova där då han övernattar i Spanien privat.

Kung Felipe VI ska under gårdagen samtal med sin far på telefon vilket är det första samtalet sedan Don Juan Carlos lämnade Spanien.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dagstidningen ABC citerar källor nära det spanska hovet att ”Don Juan Carlos aldrig skulle göra något som kan skada hans son eller hovet”. Därför har han valt att informera Felipe VI om de beslut han fattar.

Juan Carlos har bott som gäst hos Förenade Arabemiratens president Mohammed bin Zayed i snart två år. Han lever i bostadsområdet Al Bateen i Abu Dhabi där också Mohammed bin Zayed är bosatt.

Juan Carlos har tidigare meddelat att han har för avsikt att stanna där och inte återvända permanent till Spanien.

Den 7 mars valde åklagarmyndigheten att arkivera de utredningar kring skattebrott och förskingring som Spaniens exkung tidigare var misstänkt för.

”Jag kommer tillbaka till Spanien som jag alltid bär i mitt hjärta för att besöka familj och vänner” skriver Don Juan Carlos i ett brev till sin son.

(Arkivbild Kungahuset © Casa de S.M. el Rey)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});