Sveriges ambassadör närvarade vid Wallenbergutställning i Melilla

av | mar 11, 2022

Utställningen om Raoul Wallenberg som tidigare har visats i Málaga, Fuengirola och Madrid visas just nu i den spanska enklaven Melilla i Nordafrika. Den har temat ”Para mí, no hay otra opción”, För mig finns inget annat alternativ, och handlar om den svenska diplomaten Raoul Wallenberg som räddade livet på tusentals judar under andra världskriget.
Utställningen ingår i ett utbildningsprogram med ämnen som mänskliga rättigheter och civilkurage och riktar sig i första hand till studenter.

Utställningen tar upp ämnen som mänskliga rättigheter, demokratiska och moraliska värderingar och det sociala ansvar som vilar över varje individ och medborgare.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vid invigningen av utställningen på UNED vid calle Lope de Vega 1 i Melilla närvarade Sveriges ambassadör Teppo Tauriainen. Under gårdagen träffade ambassadören den autonoma stadens president Eduardo de Castro.

Tauriainen sa i samband med mötet att utställningen inte bara är en biografi om Wallenberg utan ett ”projekt för att uppmuntra oss alla att visa civilkurage och ta vårt ansvar som människor något som är viktigt i dessa tider”.

– Det är en ära att besöka staden Melilla, sa ambassadören och tillade att den är mycket intressant och vacker.

Under det korta besöket i Melilla samtalade Tauriainen med De Castro om situationen vid gränsen till Marocko.

– Migrationsfrågan är en europeisk sak. Jag tror att Spanien och Sverige står enade att vi måste arbeta tillsammans med Europeiska unionen för att lösa utmaningarna kring migration. EU måste ha en gemensam migrationspolitik.

Efter att utställningen om Wallenberg visats i Melilla är målet att den även ska visas i Ceuta, som är den andra spanska enklaven i Nordafrika.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});