Världens största kryssningsfartyg besöker Málaga

av | apr 21, 2022

Fartyget anländer till Málaga den 30 april på sin jungfruresa från Fort Lauderdale i Florida. Fartyget har konstruerats av Chantiers de l’Atlantique-varvet, i staden Saint-Nazaire, i Frankrike, hon färdigställdes den 27 januari i år.

Fartyget som heter ”Wonder of the Seas” och ägs av rederiet Royal Caribean anses vara världens största kryssningsfartyg. Det är 362,04 meter långt och 64 meter brett, det kan ta 6.988 passagerare och har en besättning på 2.300 personer.

Fartyget har 18 däck, varav 16 är till för passagerarna – ett av dessa däck är reserverat för VIP-kunder och där finns bara femstjärniga hytter. Vidare finns 20 restauranger, 4 pooler och 2.867 hytter. Självklart finns det även en is-rink, ett vattenland, en klättervägg, en 10 däck hög zip-line och en teater som tar 1.400 personer.

För att bättre förstå hur stor fartyget är kan nämnas att det är cirka 30 meter längre än världens största örlogsfartyg som är USA:s hangarfartyg av Nimitz klass.

Fartyget kommer att avgå från Málaga till Barcelona och vidare till Rom, under sommarsäsongen kommer det att göra sjudagarskryssningar i västra Medelhavet.

Fartyget kommer att återvända till Málaga i oktober, då avgår det från Barcelona via Palma de Mallorca, Valencia, Cartagena, Málaga, Nassau och Orlando. Den resan varar i 15 dagar. Relaterad artikel:
Kryssningsfartygen flockas på Costa del Sol.

Bildtext: Wonder of the Seas, foto: Royal Caribbean International.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});